Het oplossen van een lekkage in de badkamer

Eenmaal in je leven zal je het zeker wel eens een keer meemaken, een lekkage op een plaats die je moeilijk kunt oplossen. Een lekkage zal bijna altijd op een moment optreden dat je het niet verwacht en het zeer slecht op dat tijdstip uitkomt. Lekkages in huis zijn vaak moeilijk te repareren. Wanneer het water uit de wand spuit, kun je zien waar de lekkage zit, maar dat zal niet snel gebeuren. In de meeste gevallen zie je het aan de vochtplekken in het plafond of op de muren. Wanneer je een vochtplek op het plafond ziet, is het noodzakelijk dat je er snel werk van maakt.

Leeftijd van de huizen

Bij oudere huizen zal een lekkage eerder ontstaan dan bij nieuwere. Bij oudere huizen kunnen er scheuren in de muur optreden waardoor ook de leidingen kunnen gaan scheuren. Bij oudere woningen werden voor de leidingen vaak zink of koper gebruikt. Deze materialen zijn ook aan slijtage onderhevig wanneer ze lang worden gebruikt. Wanneer er scheuren ontstaan, kunnen ze dus gaan lekken.

Repareren

Wanneer je een vochtplek op het plafond hebt waarboven de badkamer is geplaatst, kun je ervan uitgaan dat er een lekkage in de badkamer zit. Waar precies de lekkage vandaan komt in de badkamer is vaak moeilijk vast te stellen. Je zou om de lekkage zelf op te lossen daarvoor aan het werk kunnen gaan. Omdat de leidingen in de muur lopen, kun je moeilijk inschatten waar de lekkage zit. Je zou kunnen beginnen door een tegeltje weg te kappen op de plaats waarvan je denkt dat daar de lekkage vandaan komt. Als je veel geluk hebt, zie waar de lekkage zit en zou je het zelf kunnen repareren. Omdat het vaak giswerk is, zal de lekkage niet achter het weggekapte tegeltje zitten. Je kunt dan een tweede tegeltje wegkappen enzovoort. Vaak heb je een halve muur gesloopt en zie je nog steeds niet waar de lekkage vandaan komt.

Gespecialiseerd bedrijf

Het is veel eenvoudiger en goedkoper om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Ze hebben vaak een 24 uurs dienst, zodat je op alle tijden van de dag kunt bellen. Ze komen bij je langs en gaan door middel van lekdetectieapparatuur de plaats van de lekkage bepalen. Ze kunnen precies vaststellen waar de lekkage zit. Wanneer ze het lek gevonden hebben, zullen ze een tegel weghakken en de leiding zien die de lekkage veroorzaakt. Ze zullen de lekkage herstellen en de muur weer in orde maken. Je bent daar hoogstwaarschijnlijk voor verzekerd. Een verzekeringsmaatschappij zal een dergelijke schade gemakkelijk uitbetalen. Ze hebben liever dat je er niet zelf aan begint, omdat je meer schade veroorzaakt dan nodig is.
Omdat een lekkage, in de meeste gevallen, direct moet worden verholpen is er de 24 uurs dienst. Je moet niet aarzelen om een dergelijk bedrijf, ook al is het midden in de nacht, te bellen. Ze zullen direct naar je toekomen, omdat ze weten dat te lang wachten veel meer geld kan kosten dan nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *